FAQ

Har du nogen spørgsmål vedrørende lejligheder Odense? Vi har samlet svarene på en lang række spørgsmål vedrørende det at bo til leje Odense hos Humlebo Gruppen. Find svarene på dine spørgsmål her.

Hvad er din situation?

Jeg er boligsøgende

Du kan altid finde Humlebo Gruppens ledige lejemål her. Ønsker du at booke en fremvisning af et ledigt lejemål, bedes du rette henvendelse gennem formularen.

Hos Humlebo Gruppen er det ikke muligt at blive skrevet op til en bolig i Odense. Derfor henviser vi til, at du holder dig orienteret om vores ledige lejemål her på hjemmesiden.

Du kan blive skrevet på venteliste til vores seniorboliger i Hårby ved at kontakte os på 63146000.

Jeg bor til leje

Ved indflytningssynet gennemgår lejer og udlejer i fællesskab boligen for eventuelle fejl og mangler.

Indflytningssynet afholdes den dag, du får nøglerne til lejeboligen.

Når du flytter ind i en af Humlebo Gruppens boliger skal du indbetale et indskud umiddelbart før indflytning. Et indskud er en fællesbetegnelse for depositum og forudbetalt leje. Hos Humlebo Gruppen svarer omfanget af indskuddet til 3 måneders husleje i depositum samt én måneds husleje i  forudbetalt leje.

Vi anbefaler at du tegner en udvidet indboforsikring når du bor til leje. Sørg for at at din indboforsikring også dækker over glas og kumme, så du er forsikret, hvis en rude, et toilet eller en håndvask går i stykker.

Har du ikke en indboforsikring, der dækker over sådanne skader, skal du selv betale for at udbedre skaden.

Du bedes altid holde dig orienteret omkring affaldssorteringen i dit område. Se vejledninger herunder:

Hos Humlebo Gruppen henstiller vi til, at du parkerer din cykel i cykelkælderen, i cykelstativer eller i anden form for dedikeret cykelparkering ved dit lejemål.

Jævnlig og regelmæssig udluftning mindsker risikoen for fugtskader i din bolig. Især i de koldere måneder er det vigtigt at lufte ud, da risikoen for fugtskader er større. Læs guide om udluftning i hjemmet.

Jeg fraflytter

Opsigelsesvarslet er løbende måned + 3 måneder. Lejemålet skal fraflyttes 14 dage før opsigelsesperiodens ophør.

Hvis du ønsker at opsige dit lejemål hos Humlebo Gruppen bedes du sende en mail til humlebo@humlebogruppen.dk med følgende informationer:

  • Lejemålets adresse
  • Lejers oplysninger; navn, telefon og mail. Er I flere, skal vi have oplysninger på alle på lejekontrakten.
  • Fraflytningsdato
  • Ny adresse

Husk at sætte alle i lejemålet på som CC i mailen.

Når vi har gennemgået opsigelsen, vil du modtage en bekræftelsesmail.

Udlejer skal informeres ved alle ind- og udflytninger. Vælger du at fraflytte et lejemål og din(e) roomie(s) bliver boende, skal du derfor sende en mail til os, hvor du:

  • … tilkendegiver dit ønske om at fraflytte lejemålet
  • … oplyser dit fulde navn samt adresse
  • … sætter dine roomies på i CC

Når vi modtager din mail beder vi alle i lejemålet om at underskrive en allonge med NEMID. Her skriver alle under på at du ikke længere hæfter for lejemålet.

Vi gør desuden opmærksom på at det koster 500 kr. hver gang vi skal tilføje eller slette en juridisk lejer i lejemålet. Får vi information på både fra- og indflytter på samme tid, skal beløbet dog kun betales én gang. Beløbet vil blive trukket ved næste huslejeopkrævning.

Når du har opsagt dit lejemål har du, jf. LL §97, pligt til at fremvise lejemålet til interesserede lejere.

Ønsker du ikke selv at fremvise dit lejemål, skal udlejer have adgang til dit lejemål hver anden hverdag af en varighed på mindst to timer, til afholdelse af fremvisninger. Tidspunktet skal være bekvemt for en besigtigelse.

Når du fraflytter dit lejemål, er det vigtigt at du har rengjort lejligheden. Er lejligheden ikke rengjort i tilfredsstillende grad, skal lejligheden rengøres professionelt, og omkostninger forbundet med dette fratrækkes dit depositum.

Download tjekliste til rengøring af lejebolig ved fraflytning.

Ved fraflytningssynet gennemgår lejer og udlejer i fællesskab boligen for eventuelle skader, fejl og mangler og sammenligner disse med indflytningsrapporten. Det er desuden ved fraflytningssynet at lejer afleverer nøgler til lejemålet.

6-8 uger efter lejekontraktens ophør vil du modtage en flytteopgørelse. I flytteopgørelsen kan du se en oversigt over udgifter i forbindelse med istandsættelsen af lejemålet samt de relevante regningsbilag. Har lejer et tilgodehavende overføres dette til det kontonummer, lejer har oplyst.

Når et lejemål fraflyttes skal det istandsættes i samme grad, som ved indflytningen. Dette omfatter typisk maling af vægge, lofter og træværk samt slibning og lakering af trægulve. Istandsættelsens omfang vurderes dog altid individuelt ved fraflytningssynet.

Aconto opgøres én gang om året af forsyningsselskaberne, hvor der opkræves eller tilbagebetales differencen mellem lejers aconto forbrug og faktiske forbrug.

Fandt du ikke det du søgte? Kontakt os på humlebo@humlebogruppen.dk og få svar på dine spørgsmål om lejebolig Odense. Husk at du altid kan se vores ledige lejligheder Odense og ledige rækkehuse Odense her.